Teknoloji

Giyilebilir teknoloji şirketi Thread in Motion’dan yeni Endüstri 5.0 çözümleri: Vega ve Vega-X

Türkiye’nin lider IIOT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) şirketi Thread in Motion, pazara sunduğu uçtan uca Endüstri 5.0 çözümleri ile giyilebilir teknolojiler alanındaki hedeflerini genişletti. “Mümkün olanın ötesine geçmeye hazır mısın?” mottosuyla yeni çalışmalarını tanıtan ve şirketin hedeflerini aktaran Thread in Motion’ın kurucu ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu, TİM olarak Endüstri 5.0 dönüşüm sürecinde şirketlerin rolünü anlattı. Yeni ürünleri Vega, Vega-X ve CONWO ile yüzde 100 yerli bir firma olarak ülke çapında büyüme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Demircioğlu, 2011’de şirket değerlemelerini artırarak Türkiye’nin Unicorn’larından biri olmayı hedeflediklerini belirtti. yakın gelecek.

Giyilebilir teknolojiler alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin başkanı olan Endüstriyel Nesnelerin İnterneti şirketi Thread in Motion (TİM), işletmelere yönelik yenilikçi çözümleriyle dikkat çekiyor. 2016 yılında iletken ipliklerle başlayan bir girişim olarak yola çıkan ve yenilikçi giyilebilir teknoloji ürünleri ve tamamlayıcı akıllı yazılım çözümleriyle bugün 35 ülkede 30’dan fazla küresel müşteriye ulaşan Thread in Motion’ın kurucu ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu, şunları söyledi: , “Mümkün olanın ötesine geçmeye hazırız. Öyle misin?” sloganıyla hızla büyüyen müşteri kitlesine ve sektörel partnerlere katkılarını anlattı.

Kadir Demircioğlu ve Rahim Öner’in start-up’ı olarak akıllı kumaş ve bu kumaştan akıllı ceket üretimi ile yola çıkan Thread in Motion, farklı teknolojileri üretim sürecine entegre ederek çalışanların sağlığı ve güvenliği için bir ürün geliştirmeyi hedefliyor. endüstriyel alanlarda giydikleri giysiler. fabrikalarda daha verimli ve izlenebilir bir ortam oluşturmak için hedef belirleyin. Mercedes-Benz’in start-up’lar için düzenlediği yarışmada giyilebilir teknoloji projesiyle birinci olan Thread in Motion’ın kurucuları, iletken ipliğe dayalı olarak ürettikleri akıllı eldiveni geliştirerek kısa sürede değerli yatırımlar elde etmeyi başardı. teknoloji ile işletmelerde kusurların önlenmesi ve verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Otomotiv branşı ile başlayan yolculuklarının lojistik ve birçok farklı branşta verdikleri hizmetlerle devam ettiğini belirten TİM’in Kurucusu ve CEO’su Kadir Demircioğlu, “Birçok farklı dünyanın bir arada olması bizim için çok önemli. otomotivden lojistiğe kadar markaların ülkemizde üretim yapabildiğini ve ürünlerimizi ve teknolojilerimizi burada geliştirdiğimizi belirtmek isteriz. büyük bir avantaj Ayrıca Türkiye’nin mühendislik ve üretim alanındaki bilgi, birikim ve tecrübesi, Thread in Motion’ı kurduğumuz günden bu yana hızla ilerlemesini sağlamıştır. Yüzde 100 Türk firması olarak, Türk mühendislerinin geliştirdiği teknolojiyi 35 ülkede, 6 farklı departmanda, aralarında dünya şirketlerinin de bulunduğu 200’den fazla müşterimize sunuyoruz. Geliştirdiğimiz giyilebilir teknoloji ürünleri ile otomotiv, perakende, lojistik, üretim ve e-ticaret gibi branşlara özel operasyonel verimliliği artıran çözümler geliştiriyoruz.” söz konusu.

TİM olarak her sektörde insan hatasını azaltmaya ve operasyonel süreçlerin izlenebilirliğini artırmaya odaklandıklarını belirten Demircioğlu, “Yolculuğumuza başladığımız ilk günden itibaren geliştirdiğimiz akıllı eldivenler ile hataların önüne geçmeyi ve verimliliği artırmayı hedefledik. giyilebilir teknolojinin gücünden yararlanarak özellikle insanların aktif rol aldığı lojistik ve üretim süreçlerinde” dedi. şeklinde konuştu.

TİM Kurucu Ortağı ve CEO’su Demircioğlu, otomotiv sektöründe dünyanın önde gelen birçok markasıyla başarılı projelere imza attıklarını belirterek, yükselen bir sektör olan lojistik alanında giyilebilir teknolojilerle süreçleri daha hızlı ve verimli hale getirmek için çalıştıklarını vurguladı. ve büyüyen segment.

 

TİM’in İnsan Odaklı Endüstri 5.0 Yaklaşımı

Demircioğlu, Endüstri 5.0 konseptinin işletmeler üzerindeki etkisine de değinerek, TİM’in bu dönüşüm sürecinde nasıl rol oynadığını anlattı. İnsan merkezli yaklaşımın değerini vurgulayan Demircioğlu, “Otomasyona ve insan emeğinin ikamesine vurgu yapan önceki aşamaların aksine, Endüstri 5.0, üretim süreçlerini kolaylaştırmak için hem insanların hem de makinelerin güçlü yönlerinden yararlanmayı hedefliyor. Örneğin, makineler tekrarlayan ve tehlikeli görevleri yerine getirebilirken, insanlar üretimi optimize etmek için gereken yaratıcılığı ve problem çözme becerilerini sağlayabilir. Bu işbirliği, hem tüketicilere hem de şirketlere fayda sağlayan daha verimli ve etkili bir üretim süreci ile sonuçlanır. Endüstri 5.0, çalışanların beceri kazanması için de fırsatlar sunuyor. Makineler tekrarlayan ve tehlikeli görevleri üstlenirken, işçiler bu makineleri çalıştırma ve bakımını yapma ve ayrıca makineler tarafından üretilen bilgileri yönetme konusunda eğitilebilir. Bu, önceki otomasyon adımlarından daha yetenekli ve çeşitlendirilmiş bir iş gücüne ve daha az işten çıkarmaya yol açabilir.” söz konusu.

TİM’in Endüstri 5.0’ın getirdiği çeviklik, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik gibi fırsatları işletmelere getirdiğini belirten Demircioğlu, Türk sanayisinin bu dönüşüm sürecinde değerli bir rol oynadığını ve TİM’in yerel sanayiciye büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

TİM’in çalışma ve hizmetlerinin işletmelerin operasyonlarında güzelleşme sağladığını vurgulayan Kadir Demircioğlu, geliştirdikleri analizlerin süreçleri hızlandırmak, sipariş sürecini ve üretim sürelerini kısaltmak, manuel süreci azaltmak, hatalı montajı önlemek için değerli katkılar sağladığını belirterek, genel doğruluğu ve müşteri memnuniyetini artırın. Ayrıca TİM’in operasyonel maliyetleri, dolaylı gelir etkisini, operasyonel mükemmellik oranını düşürme, tedarik zinciri istikrarını yumuşatma ve teslimat zamanlamasını optimize etme gibi avantajları olduğunu vurgulayan Demircioğlu, takt süresinin kısaltılması ve düşük yatırımlarla hızlanması gibi konularda şirketin katkılarını paylaştı. . .

TİM hedeflerini yeni çalışmaları Vega, Vega-X ve CONWO ile genişletiyor

2021 yılında lanse edilen ve insanların aktif rol aldığı üretim ve lojistikte giyilebilir teknolojinin gücünü kullanarak kusurları önlemeyi ve verimliliği artırmayı hedefleyen bir önceki akıllı eldiven modelleriyle değerli ihracat rakamlarına ulaştıklarını belirten Demircioğlu, ayrıca TİM’in başarılarına ve etkinlik çalışmalarına değinerek, şirketin müşterileriyle birlikte nasıl çalıştığından bahsetti. karşılığını verdiğini gösterdi. TİM’in geliştirdiği akıllı eldiven Vega ve Vega-X ile yeni bir süreç başlattıklarını belirten Demircioğlu, yeni çalışmaları ile insan kaynaklı hataları sıfıra indirerek müşterileri için verimliliği ve ilgiyi en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Demircioğlu, Vega ve Vega-X çalışmalarıyla müşterilerinin zamandan yüzde 50 tasarruf edeceğini belirterek, iletken iplik teknolojisi ve ergonomik tasarıma sahip yeni çalışmalarını; Peyzaj işleme teknolojisi ile yanılgıları en aza indirir, tak çalıştır özelliği ve uzun pil ömrü sayesinde kolay ve uzun süreli kullanım sağlar, Bluetooth ve WiFi/WiFi sayesinde bir tesisteki tüm cihazlarla gerçek zamanlı ve etkin iletişim sağlar. LoRa ilişkileri ve görsel, işitsel ve dokunsal geri bildirim sağladığını söyledi.

Giyilebilir teknolojilerin yanı sıra bu teknolojilerle entegre çalışan bir veri analiz platformu olan CONWO ile kestirimci tahmin yöntemleri ve algoritmaları kullandıklarını belirten Demircioğlu, bu sayede daha sağlıklı ve sorunsuz ilerleme için karar alma mekanizmalarına öncülük ettiklerini ifade etti. “Akıllı eldivenlerimiz operasyonel verileri depolarken, geliştirdiğimiz yazılım platformu bu verileri kullanır. İlgili tüm süreçleri analiz eder ve optimize eder. Şirket olarak vizyonumuz, verileri kullanarak Büyük Veri şirketi olmaktır.” bu farklı alanlarda akar.” söz konusu.

 

Demircioğlu: “Türkiye’nin Tekboynuzlarından Biri Olmayı Hedefliyoruz”

Geleceğe yönelik vizyonuna odaklanan TİM’in “Olası olanın ötesine geçmeye hazır mısın?” sloganıyla işletmelere ve sanayi ortaklarına mevcut teknolojinin ötesinde bir gelecek sunmaya devam edeceğini belirten TİM Kurucu Ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu, TİM’in %100 yerli bir şirket olarak büyüme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. ülke sınırlarını aşarak dünya çapında. Bu hedef doğrultusunda çalıştıkları ülke sayısını 35’e çıkardıklarını belirten Demircioğlu, katma değerli teknolojik ürünlerimizle sağladığımız ekonomik faydayı artırmak için yenilerini geliştirmeye devam ediyoruz.” konuştu

Şu anda çok genç bir şirket olmalarına rağmen Türkiye’de ve uluslararası platformda yakaladıkları başarı sayesinde değerli bir ivme ile büyüdüklerini vurgulayan Demircioğlu, şirketin önde gelen yatırımcılardan aldığı toplam yatırım büyüklüğünün bir gösterge olduğunu söyledi. bu da TİM’in güvenilirliğine ve büyüme potansiyeline işaret ediyor. olduğunu söyledi. Demircioğlu, TİM’in yurt içi ve yurt dışı işbirliklerinin değerini artırarak Türkiye’nin Tekboynuzlarından biri olmayı hedeflediklerini de belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu